Sport en beweging

Mensen die voldoende sporten en bewegen zijn minder vaak ziek, hebben minder last van psychische klachten en lopen minder kans op bijvoorbeeld hart- en vaatziekten en diabetes. Ook voor mensen met chronische ziekten is het goed om te bewegen. Een goede conditie vermindert hun klachten.

Sporten en bewegen met AD(H)D

Lichaamsbeweging is gezond, niet alleen voor het lichaam, maar ook voor de hersenen. Het zorgt voor extra zuurstof, voedingsstoffen en stimulering. Dat geldt voor iedereen, maar zeker voor mensen met AD(H)D. Lichaamsbeweging vergroot je concentratievermogen - met name de langdurige concentratie – en vergroot je vermogen om alert en taakgericht te blijven. Door regelmatig te bewegen bouw je geestelijk uithoudingsvermogen op.

Sporten en bewegen met een autismespectrumstoornis (ASS)

Bewegen is voor iedereen van belang, maar deelname aan een sportclub is niet voor iedereen zo vanzelfsprekend als het lijkt. Met name als je een ASS hebt is het sporten in clubverband en bij reguliere verenigingen vaak een onneembare horde. Daarom biedt R95 jou de mogelijkheid om toch te kunnen sporten op individuele basis, toegespitst op jouw individuele vraag.

Sporten op maat

R95 werkt vraaggericht. Dit betekent dat wij een passend aanbod voor jou creëren, waarbij er rekening wordt gehouden met jouw (eventuele) beperkingen. Je kunt zowel binnen als buiten sporten, individueel en in een kleine groep.

Sportactiviteiten

Je kunt onder begeleiding van een professionele sportcoach gaan fietsen, zwemmen, hardlopen, skaten, skeeleren, schaatsen, wandelen of fitnessen. De fitness vindt plaats in een eigen fitnesszaal, je hoeft dus niet tussen andere mensen te sporten.

Doel

Het doel van sport en beweging verschilt per persoon. Het kan bijvoorbeeld gaan om een sociaal doel, agressieregulering, letterlijk in beweging komen, het opbouwen van de conditie of een fysiek doel. Jij stelt samen met de sportcoach jouw doelen op. De sportcoach onderhoudt intensief contact met jouw coach van R95 en er vinden evaluaties plaats over de doelen die zijn gesteld.