Kringloopwinkel "De Koningskroon"

Telefonisch bereikbaar op het nummer: 050-8200936

Nu naar de webwinkel

R95 heeft aan de Koningsweg in Groningen een grote kringloopwinkel, "De Koningskroon". Tweedehands en opgeknapte spullen worden daar aangeboden tegen zeer lage prijzen. Je kunt van alles vinden in de winkel: van kleding tot oorbellen, van speelgoed tot huishoudelijke artikelen, van bankstellen tot computers, van fietsen tot..... alles dus!

Bij "De Koningskroon" bieden wij dagbesteding aan mensen met beperkingen en aan mensen met een grote afstand tot de arbeidsmarkt. Ook bieden wij vrijwilligerswerk of een stageplaats. Voor al deze mensen betekent het dat ze werkervaring op kunnen doen. Je kunt bij "De Koningskroon" (afwisselend als je dat wilt) de onderstaande werkzaamheden verrichten:

De winkel

"De Koningskroon" verkoopt spullen aan klanten. Dat betekent dat de winkel er aantrekkelijk uit moet zien. De winkel wordt daarom regelmatig opnieuw ingedeeld. Daarbij kun jij helpen en kun je ook je eigen ideeën inbrengen. Als je wilt, kun je een eigen afdeling krijgen in de winkel waar jij zelf verantwoordelijk voor bent.

			
		

Het magazijn

De medewerkers van het magazijn laden de goederen die door klanten zelf bij het magazijn gebracht worden, bij aankomst uit en nemen de goederen aan. Vervolgens worden ze op de juiste plaats in het magazijn gezet. Het magazijn moet eveneens overzichtelijk en netjes gehouden worden.

Kleingoed sorteren

Kleingoed is de verzamelnaam voor alle kleine huisraad en leuke spulletjes die in een huis te vinden zijn. Deze spullen moeten, voordat ze de winkel in gaan, gesorteerd en schoongemaakt worden.

Kleding sorteren

Er komt veel kleding binnen bij "De Koningskroon". Deze moet worden gesorteerd. Kleding die goed is gaat naar de winkel, afgekeurde kleding wordt gerecycled en gaat ergens anders naar toe.

Kleding repareren

Aan sommige kleding moeten kleine reparaties gedaan worden (b.v. een naadje los). Deze reparaties worden gedaan op een naaimachine, die in een aparte ruimte achter de winkel staat.

Administratie

Als je van administratief werk houdt, dan kun je de administratie van "De Koningskroon" bijhouden. Er moet ook naar klanten gebeld worden.

Reparatie

In de werkplaats vindt de selectie en reparatie plaats van allerlei technische artikelen zoals lampen, audio-/videoapparatuur, wasmachines, computers, enzovoort. Als je technisch bent en er van houdt om dingen te repareren dan is dit iets voor jou.

		
		
		
		

Artikelen prijzen

Voordat de artikelen de winkel in gaan, moeten ze geprijsd worden. Dit gebeurt in een aparte ruimte achter de winkel.

Schoonmaken en opruimen

Een schone en opgeruimde winkel is erg belangrijk. Ook het magazijn en de kantine moeten schoongemaakt en opgeruimd worden. Vind je het leuk om op te ruimen en schoon te maken? Dan is dit iets voor jou.