Arbeidstoeleidingstraject Independent

Het arbeidstoeleidingstraject Independent van R95 Routes naar Werk is speciaal ontwikkeld voor mensen met lichamelijke beperkingen of een chronische ziekte die toegeleid willen worden naar werk.

Als je lichamelijke beperkingen hebt of een chronische ziekte, wordt er vaak gedacht dat je niet (meer) kunt werken. Vooral als je geboren bent met lichamelijke beperkingen, wordt er al snel gedacht en gezegd dat regulier betaald werk niet haalbaar is voor jou. Ook wanneer je uitgevallen bent met een ernstige chronische ziekte krijg je dit vaak te horen. Als er regelmatig gesuggereerd wordt dat iets niet haalbaar is voor jou, dan ga je daar zelf in geloven. Dit ondermijnt je zelfvertrouwen, met name omdat je als gevolg van je beperkingen bepaalde dingen niet of minder goed kunt dan mensen zonder beperkingen.

Vaak is het voor jou (nog) niet duidelijk wat je belastbaarheidspatroon is, welk werktempo je aan kunt en over hoeveel energie je beschikt. Voor jou is de afstand tot de arbeidsmarkt daardoor (meestal) groot. Ook weet je misschien niet welke voorzieningen en werkplekaanpassingen er op een werkplek mogelijk zijn voor jou. Als je denkt dat je wel in staat bent om regulier te werken, dan is het arbeidstoeleidingstraject Independent iets voor jou.

Tijdens het arbeidstoeleidingstraject Independent wordt jou, door middel van een intensief en zich herhalend aanbod van oefeningen, geleerd wat er van je wordt verwacht op het gebied van het vinden en het behouden van werk. Je leert meer inzicht te krijgen in je beperkingen en hoe je daar mee om moet gaan, je krijgt inzicht in je mogelijkheden, er wordt gewerkt aan je sociale en assertieve vaardigheden, er wordt aandacht besteed aan verschillende beroepen, je leert een netwerk op te bouwen en je krijgt een sollicitatietraining.

Het arbeidstoeleidingstraject Independent bestaat uit de volgende onderdelen:

Het doel van het arbeidstoeleidingstraject Independent is het bemiddelbaar maken van mensen met lichamelijke beperkingen of een chronische ziekte, met of zonder een arbeidsverleden.