Inspiration

Een traject voor mensen met een licht verstandelijke beperking

Als je een licht verstandelijke beperking hebt dan wil je, net als andere mensen, zoveel mogelijk zelf doen. Bij R95 doen we datgene wat jij niet alleen kunt samen met jou of voor jou. Maar alleen als dat echt nodig is.

Waar zou R95 jou bij kunnen helpen?

De dingen die hieronder staan zijn voorbeelden. Bij jou en bij anderen wordt apart gekeken waar iemand hulp bij nodig heeft.

Wij kunnen jou, als je nog thuis bij je ouders woont of als je al zelfstandig woont, bijvoorbeeld helpen bij:

Wij kunnen jou, als je nog naar school gaat, bijvoorbeeld helpen bij:

Wij kunnen jou, als je werk zoekt, bijvoorbeeld helpen bij:

Goldsteintrainingen

Wij kunnen jou ook trainingen bieden waardoor je je vaardigheden kunt leren verbeteren en waar bij je nieuwe vaardigheden aan kunt leren. Wij hebben onder andere een socialevaardigheidstraining en een weerbaarheidstraining.

Binnen de sociale vaardigheidstraining wordt aandacht besteed aan:

Binnen de weerbaarheidstraining wordt aandacht besteed aan:

Werkplan

Als je besluit dat je begeleiding wilt van R95, dan gaan wij uitzoeken waar je hulp bij nodig hebt. Daarvoor maken wij, samen met jou, een werkplan met leerdoelen. Het werkplan is er voor jou en voor ons, zodat we precies weten waarbij jij hulp nodig hebt en aan welke leerdoelen jij wilt werken. Elke 6 maanden gaan we bekijken of jouw leerdoelen zijn veranderd. Als dat zo is dan maken wij, samen met jou, een nieuw werkplan.

Doel van de begeleiding

Het doel van de begeleiding die je bij R95 krijgt is dat je zo zelfstandig mogelijk dingen leert te doen. Wij helpen jou om dat voor elkaar te krijgen.