Arbeidstoeleidingstraject Reflexion

Het arbeidstoeleidingstraject Reflexion van R95 Routes naar Werk is speciaal ontwikkeld voor mensen (zonder lichamelijke of psychische beperkingen) die toegeleid willen worden naar werk en een grote afstand tot de arbeidsmarkt hebben.

Als je al lang uit het arbeidsproces bent of als je nog nooit hebt gewerkt, dan wordt je afstand tot de arbeidsmarkt steeds groter. Daardoor kun je in een negatieve spiraal terechtkomen, waardoor je niet meer zelf kunt bedenken hoe je stappen moet zetten richting die arbeidsmarkt. R95 Routes naar Werk vindt het belangrijk om jou ondersteuning te bieden bij het zoeken naar werk, zodat jij minder afhankelijk wordt van jouw uitkering.

Omdat ieder mens zijn of haar eigen geschiedenis en persoonlijke omstandigheden heeft, vindt R95 Routes naar Werk dat een re-integratietraject altijd maatwerk moet zijn. Jij bent immers uniek en er moet bekeken worden hoe groot jouw afstand tot de arbeidsmarkt is, welke belemmerde factoren er aanwezig zijn en welke middelen, diensten of producten er ingezet moeten worden om de afstand tot de arbeidsmarkt te verkleinen.

Tijdens het arbeidstoeleidingstraject Reflexion wordt jou geleerd wat er van je wordt verwacht op het gebied van het vinden en het behouden van werk. Je krijgt inzicht in je mogelijkheden, er wordt gewerkt aan je sociale en assertieve vaardigheden, er wordt aandacht besteed aan verschillende beroepen, je leert een netwerk op te bouwen en je krijgt een sollicitatietraining.

Het arbeidstoeleidingstraject Reflexion bestaat uit de volgende onderdelen:

Het doel van het arbeidstoeleidingstraject Reflexion is het bemiddelbaar maken van mensen met een grote afstand van de arbeidsmarkt, met of zonder een arbeidsverleden.