Sollicitatietraining

Solliciteren is te leren. Het is in feite niets anders dan jezelf presenteren op de arbeidsmarkt. Je moet jezelf kunnen "verkopen". Jij moet een werkgever ervan kunnen overtuigen dat jij de geschikte persoon bent voor de vacature. Dat jij degene bent die de werkgever helpt om het probleem van de niet ingevulde vacature op te lossen.

Het doel van de sollicitatietraining

Het doel van de training is dat je jezelf beter leert presenteren, beter leert solliciteren, dat je op een ontspannen en overtuigende manier een sollicitatieproces doorstaat en dat je de baan die bij jou past, kunt veroveren.

De training

In de training laten wij verschillende sollicitatietechnieken aan bod komen, bijvoorbeeld:

Je maakt tijdens de training een (basis-)sollicitatiebrief en een (basis-)curriculum vitae, die je steeds aan kunt passen op verschillende vacatures.

Hoe je jezelf presenteert is eveneens belangrijk bij het solliciteren. De eerste indruk die je maakt en de non-verbale communicatie daarbij spelen een grote rol. De kleding die je gaat dragen in een sollicitatiegesprek komt ook aan bod. Het is namelijk erg belangrijk dat je er netjes uit ziet.

Omdat we praktijkgericht werken, wordt de theorie afgewisseld met praktische oefeningen. Daarbij gaan we, samen met jou, o.a. sollicitatiegesprekken oefenen en eventueel opnemen op video.